Öppet alla dagar kl 11-17

Fri entre

Mer om öppettider
Mer om entréavgifter

____________________

 

Frågor om konferens och visningar:
bokning@myntkabinettet.se

För ytterligare information:
Växeln 08-519 553 00
Entrén 08-519 553 04
info@myntkabinettet.se
 

Kungl. Myntkabinettet
Slottsbacken 6
BOX 5428
114 84 STOCKHOLM

 
Myntkabinettet flyttar

Statens historiska museer har beslutat att flytta Myntkabinettets verksamhet från de nuvarande lokalerna på Slottsbacken till Historiska museets lokaler på Narvavägen. Det främsta skälet är ekonomiskt.

– Det är förstås tråkigt att lämna de fina lokalerna i Gamla stan men det viktigaste för mig är att vi har resurser till att utveckla våra verksamheter och uppfylla vårt uppdrag. Det är ett svårt beslut, men vi bedömer det som det mest hållbara på sikt, säger museichef Eva Ramberg.

Lokalerna på Slottsbacken ägs av en privat fastighetsägare. En flytt är nödvändig för att frigöra resurser som behövs för att både utveckla den publika verksamheten och hantera samlingarna på ett tillfredsställande sätt. Läs mer om beslutet
 

Sista chansen att besöka museet är den 20 augusti 2017

Passa på att se utställningarna "All världens pengar", "Sveriges mynt" och "Dollar genom tiderna" innan dessa stänger med anledning av flyttförberedelser. Läs mer om utställningarna.
 
 

Konferens- och restaurangverksamhet t.o.m. våren 2019

Restaurang Myntkrogen håller fortsatt öppet och lokalerna på entréplanet är tillgängliga för konferensbokningar till och med 2019. Läs mer om konferensbokning.
 

Myntkabinettet på ny adress

Kungl. Myntkabinettet kommer att flytta till samma lokaler som Historiska museet på Narvavägen. Under våren 2018 tar vi första steget in huset med en ny föreläsningsserie. Under 2020 planerar vi att öppna med nya utställningar.  
 
Just nu har vi inte möjlighet att ta emot forskarbesök, bevilja utlån eller hantera bildbeställningar. Denna verksamhet återupptas under 2020 när vi installerat oss i nya lokaler.
 
 
Mer info kommer löpande. Håll dig uppdaterad via vårt allmänna nyhetsbrev, anmäl dig här.