Myntkabinettet på ny adress

Vi flyttar successivt verksamheten till nya lokaler på Historiska museet på Narvavägen 13-17.

Under 2018 hälsar vi alla välkomna till inspirerande föreläsningar i ämnet ekonomi. Under 2019 planerar vi att öppna de första utställningarna.

Mer info kommer löpande. Håll dig uppdaterad via vårt allmänna nyhetsbrev, anmäl dig här.

 

Myntkabinettets flytt

Statens historiska museer har beslutat att flytta Myntkabinettets verksamhet från de nuvarande lokalerna på Slottsbacken till Historiska museets lokaler på Narvavägen. Det främsta skälet är ekonomiskt.

– Det är förstås tråkigt att lämna de fina lokalerna i Gamla stan men det viktigaste för mig är att vi har resurser till att utveckla våra verksamheter och uppfylla vårt uppdrag. Det är ett svårt beslut, men vi bedömer det som det mest hållbara på sikt, säger museichef Eva Ramberg.

Lokalerna på Slottsbacken ägs av en privat fastighetsägare. En flytt är nödvändig för att frigöra resurser som behövs för att både utveckla den publika verksamheten och hantera samlingarna på ett tillfredsställande sätt. Läs mer om beslutet
 
Läs mer om flytten i en text av Eva Ramberg, publicerad i Svensk Numismatisk Tidskrift.
 
 

Konferens- och restaurangverksamhet t.o.m. våren 2019

Restaurang Myntkrogen håller fortsatt öppet och lokalerna på entréplanet är tillgängliga för konferensbokningar till och med 2019. Läs mer om konferensbokning.