Öppet alla dagar kl 11-17

Fri entre

Mer om öppettider
Mer om entréavgifter

____________________

 

Frågor om konferens och visningar:
bokning@myntkabinettet.se

För ytterligare information:
Växeln 08-519 553 00
Entrén 08-519 553 04
info@myntkabinettet.se
 

Kungl. Myntkabinettet
Slottsbacken 6
BOX 5428
114 84 STOCKHOLM

 
Flippat museum

I samband med utställningen Entreprenörskapande – ingenting är enkelt men allt är möjligt har en ny pedagogisk plattform, i form av en webbplats, tagits fram för att bistå lärare i sitt arbete med entreprenörskap i skolan. Webbplatsen går att använda som ett verktyg i den egna undervisningen i skolan men är även en del av skolprogrammet som tillhör utställningen Entreprenörskapande. På flippatmuseum.se hittar du lärarhandledning, filmer, quiz och uppgifter samt hur de kopplas till Lgr11 och Lgy11. 

Flippat Museum bygger på konceptet Flippat klassrum. Flippat museum innebär att vi bistår med ett pedagogiskt paket för skolan så att eleverna kan få en del av informationen redan innan museibesöket och på så sätt finns mer utrymme för kreativa, problemlösande och nytänkande moment vid själva museibesöket.

Skolprogram årskurs 7-9 och gymnasiet
Skolprogrammet för utställningen Entreprenörskapande – Ingenting är enkelt, men allt är möjligt består av tre delar varav besöket på museet är en 90 minuter lång workshop under ledning av museipedagog. På webbplatsen flippatmuseum.se finns filmer och information som eleverna kan titta på innan museibesöket och arbetsuppgifter att fortsätta med i skolan efter museibesöket. 
 
Pris: 1100 kr. Boka skolprogram: 08-519 55 304, konferens.butik@myntkabinettet.se