Language:
  • På svenska
  • In English

Formbara. Sedlar i ny skepnad

I Formbara, sedlar i ny skepnad presenteras sedlar på ett helt nytt sätt. Sommarens installation är ett samarbete mellan Kungl. Myntkabinettet och tre studenter från Konstfack och sätter fokus på sedeln som konstobjekt samt lyfter fram motiv, färger och former på sedlar från hela världen. Hur ofta reflekterar du över motiven på dem och vilken konstnär som kan stå bakom det? Vad vill ett land förmedla med sitt val av motiv på sedlarna?
Besökaren ges också möjlighet att prova på att vika origami med mönster från sedlar.

Besökares kommentarer:

”Originellt, ambitiöst, imponerande”, ”Blir inte bättre än så här, snyggt jobbat!”, “Absolutely fascinating. Well done!”, "Något gammalt, något nytt och fantasi blir bara så här häftigt!”, ”Så himla fräscht och fint!”

OBS!! Utställningen förlängd t.o.m. den 22 augusti

Om formgivarna:

 

Anna Grenholm, Carolina Abelli och Clara Ceder studerar tredje året på den Bildpedagogiska institutionen på Konstfack.

”Genom ett tidigare projekt i kursen Designprocessen, som hölls i samband med utställningen Sopor på Nordiska museet, observerade vi ritualer och processer kring att vika sitt skräp. Genom att vika något tar man sig också tid till att uppmärksamma och fundera. 

I den här installationen har vi fått möjligheten att arbeta fritt med sedlar från världen över. Valet blev att närma oss de mönster, färger och former som sedlar har. Genom att vika sedlar framhävs dess detaljrikedom och förhoppningsvis får detta oss att reflektera kring sedeln på ett nytt sätt. Vi har inspirerats av den Japanska vikkonsten origami i framställningen av installationen Formbara, sedlar i ny skepnad”.

Formbara, sedlar i ny skepnad öppnar den 21 juni och står till den 15 augusti.

Se alltid www för eventuella avvikelser.

Pressmeddelande